- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό
- 25 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 4 μικρές μπανάνες σε φετάκια
Πανακότα ζελέ με μπανάνες
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σκόνη ζελατίνης σε 4 κ.σ. νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αδειάζουμε την πανακότα σε μια φόρμα για ζελέ ή ένα πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη. Διαλύουμε το ζελέ φράουλα σε 200 γραμμάρια βραστό νερό και προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρύο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει. Μόλις πήξει η πανακότα τη βγάζουμε από την κατάψυξη και απλώνουμε από πάνω το ζελέ φράουλα. Προσθέτουμε τις μπανάνες και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη να πήξει ξανά όλο μαζί. Μόλις πήξει το ξεφορμάρουμε (αν το έχουμε βάλει σε φόρμα) βουτώντας την λίγο σε ζεστό νερό. Διαφορετικά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!