- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 800 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 25 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Πανακότα πορτοκάλι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική κρέμα και τη ζάχαρη και το φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και διαλύουμε σ’αυτό τη σκόνη ζελατίνης. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πανακότα σε μπολάκια ή φορμάκια για ζελέ. Όταν κρυώσει ελαφρά η πανακότα βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε για λίγο τα φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε την πανακότα πορτοκάλι με φυλλαράκια δυόσμου.
Καλή σας όρεξη!