- Για τα κράκερς σφολιάτας
- 2 φύλλα σφολιάτας
- ζάχαρη κρυσταλλική
- Για την κρέμα βανίλια
- 1 λίτρο γάλα
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- 1 λωβό βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη σάλτσα κεράσι
- 48 κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. κιρς ή λικέρ φραγκοστάφυλο
Κράκερς σφολιάτας με κρέμα βανίλια
Για την κρέμα βανίλια : με ένα μαχαίρι σκίζουμε προσεκτικά το λωβό βανίλιας και αφαιρούμε τα σποράκια. Βάζουμε το γάλα μαζί με τα σποράκια σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στους κρόκους ανακατεύοντας ζωηρά λίγο ζεστό γάλα και επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για τα κράκερς σφολιάτας : προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σε δυο ρηχά ταψιά στρώνουμε λαδόχαρτο και τοποθετούμε εδώ τα φύλλα σφολιάτας. Με ένα ροδάκι κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Για να μη φουσκώσει πολύ η σφολιάτα κατά το ψήσιμο την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Πασπαλίζουμε τα κράκερς με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε τα κράκερς να κρυώσουν.
Για τη σάλτσα κεράσι : σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το λικέρ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα να αφρατέψει. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα κράκερς στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Βάζουμε τα κράκερς στο ψυγείο και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα κεράσι και άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!