- 500 γραμμάρια αμύγδαλα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
Παστέλι με αμύγδαλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 140-150 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να φύγει η υγρασία τους για περίπου 15 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το μέλι να βράσουν. Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά. Όταν καραμελώσει το μίγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το παστέλι στο ταψί με το λαδόχαρτο και το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε μερίδες. Όταν κρυώσουν τα παστέλια τα τυλίγουμε σε καραμελόχαρτο. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βάλουμε σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή σας όρεξη!