- 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
- 250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
- 2 κάψουλες σκόνη βανίλιας
- 6 αυγά μέτρια
- 6 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Πασχαλινά κουλουράκια
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα 5 αυγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μίγμα του μίξερ και ζυμώνουμε με το γάντζο. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια ούτε να είναι πολύ σφιχτή οπότε προσαρμόζουμε ανάλογα την ποσότητα του αλευριού. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη καλά στο ψυγείο για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα απλώνουμε σε ταψιά με λαδόχαρτο και τα αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα κουλουράκια τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί με καπάκι.
Καλή σας όρεξη!