- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- Για τη ζαχαρόπαστα :
- 20 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη
- 50 γραμμάρια νερό
- 500 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1/2 κούπα γλυκόζη
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
Πασχαλινά μπισκότα με ζαχαρόπαστα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε τις σκόνες, τις προσθέτουμε στο μίγμα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα τυλιγμένη σε μεμβράνη. Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 4 εκατοστά. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ σε πασχαλινά σχέδια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για τη ζαχαρόπαστα : ρίχνουμε την άχνη σε μια λεκανίτσα. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό και σκορπάμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει. Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά μαζί με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μίγμα στην άχνη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να απορροφηθεί τελείως η άχνη και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλη άχνη ώστε να μην κολλάει. Όση ζαχαρόπαστα δεν χρωματίσουμε την τυλίγουμε αμέσως με μεμβράνη. Χωρίζουμε την υπόλοιπη σε μερίδες και τις χρωματίζουμε όπως θέλουμε. Τις τυλίγουμε και αυτές σε μεμβράνη για να μην ξεραθούν ώσπου να τις χρησιμοποιήσουμε.
Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα διακοσμούμε αλείφοντάς τα με λίγο νερό για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα.
Καλή σας όρεξη!