- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. ηλιόσπορο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Κέικ πολύσπορο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το γιαούρτι, χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε τους σπόρους τη βανίλια και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα 12 επί 30 εκ. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση στην κάτω θέση για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!