- 400 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 800 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Ποντιακά ωτία
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε τα αυγά, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και το γιαούρτι (βλ. συνταγή) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ξεκινάμε το ζύμωμα με το γάντζο προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει. Προσαρμόζουμε την ποσότητα του αλευριού ώστε η ζύμη να είναι μεν μαλακή αλλά να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να διπλασσιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε φύλλο. Κόβουμε λωρίδες με φάρδος περίπου 4 εκ. Κόβουμε κάθετα σε κομμάτια μήκους 12 εκ. και κάνουμε στη μέση μια σχισμή. Γυρνάμε τη μια άκρη μέσα στη σχισμή και φτιάχνουμε φιογκάκια (ωτία). Τηγανίζουμε τα ωτία σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε με μια κουτάλα αράχνη. Τα ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. ‘Οταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!