- 3 πορτοκάλια
- 4 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 σταγόνες άρωμα πορτοκαλιού
Πορτοκαλόπιτα κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε με νερό που να τα σκεπάζει μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τα κόβουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν έχουν, και τα πολτοποιούμε μαζί με τη φλούδα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!