- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- αμύγδαλα φιλέ
- Για το σιρόπι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
Πορτοκαλόπιτα κέικ σιροπιαστή
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Στο γιαούρτι διαλύουμε τη σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτουμε στο μίγμα του μίξερ εναλλάξ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ ή ταψί με διαστάσεις 24 επί 35 εκ. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Όταν κρυώσει το κέικ βράζουμε για 2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε. Κόβουμε το κέικ πορτοκαλιού σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα.
Καλή σας όρεξη!