- 15 γραμμάρια βούτυρο
- 500 γραμμάρια τσουρέκι μπαγιάτικο
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 750 γραμμάρια γάλα
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή σε κομματάκια
- 100 γραμμάρια φράουλες σε φετάκια
Πουτίγκα με τσουρέκι και φράουλες
Αλείφουμε με το βούτυρο ένα ταψάκι ή πυρέξ 24 επί 35εκ. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μίγμα το τσουρέκι. Προσθέτουμε διάσπαρτα τη λευκή κουβερτούρα και τις φράουλες. Αφήνουμε την πουτίγκα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!