- Αντί για σου
- 12 φέτες τσουρέκι
- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 2 αυγά
- 800 γραμμάρια γάλα
- 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 σταγόνα άρωμα βανίλιας
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- Για την κρέμα σοκολάτας
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 40 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- Για γαρνίρισμα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 20 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Προφιτερόλ με τσουρέκι
Κόβουμε τις φέτες τσουρεκιού σε κύβους και τους βάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα ή σε ένα μεγάλο μπωλ. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής : σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Χτυπάμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τα αυγά και προσθέτουμε στο μείγμα λίγο από το ζεστό γάλα. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο τσουρέκι και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Για την κρέμα σοκολάτας : βάζουμε σε ένα μπωλ την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Πριν βράσει την προσθέτουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο.
Για το γαρνίρισμα : χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο. Μόλις σφίξει η σαντιγύ βάζουμε λίγη σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε το προφιτερόλ με ροζέτες. Μέχρι να σερβίρουμε βάζουμε το προφιτερόλ στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!