- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κομπόστα ροδάκινα
Ροδακινόπιτα κέικ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά και κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα και αδειάζουμε το μίγμα σε ενα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι. Από πάνω βάζουμε τα ροδάκινα με το κοίλο μέρος προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό καιμάκι.
Καλή σας όρεξη!