- Για τη ζύμη
- 3 αυγά
- 300 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 360 γραμμάρια γάλα
- 850-900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 11 γραμμάρια μαγιά ξερή
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. κακάο
- Για το σιρόπι
- 360 γραμμάρια νερό
- 360 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
Ροξάκια
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μαγιά καθώς ζυμώνουμε.Η ζύμη μας πρέπει να είναι εύπλαστη χωρίς να κολλάει και όχι σφιχτή. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε με το κακάο. Αφήνουμε τις ζύμες σκεπασμένες να ξεκουραστούν για 1 ώρα. Χωρίζουμε τη λευκή και τη σκούρα ζύμη σε 2 μέρη την καθεμιά. Πλάθουμε τη σκούρα ζύμη σε 2 χοντρά κορδόνια και ανοίγουμε με τη λευκή ζύμη 2 φύλλα. Τοποθετούμε τα σκούρα κορδόνια πάνω στα λευκά φύλλα και τα τυλίγουμε σφιχτά. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε φέτες (ροξάκια) και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ροξάκια βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και αποσύρουμε. Βουτάμε τα ροξάκια στην κατσαρόλα για 1 λεπτό. Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Όταν πιουν όλο το σιρόπι είναι έτοιμα. Το καλοκαίρι τα φυλάμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!