- 1 λίτρο γάλα
- 140 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα λάιμ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- κανέλα για το σερβίρισμα
Ρυζόγαλο με άρωμα εσπεριδοειδών
Πλένουμε καλά το ρύζι μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι και τις φλούδες εσπεριδοειδών. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Ανακατεύουμε το ρυζόγαλο συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις φλούδες εσπεριδοειδών. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μικρά μπολ ή ποτήρια, πασπαλισμένο με κανέλα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!