- Για το ρυζόγαλο
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή φυτικό
- 140 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- Για το σερβίρισμα
- ξύσμα πορτοκαλιού
- σκόνη κανέλας
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι και κάρδαμο
6 Μερίδες
~ 40 λεπτά
Πλένουμε καλά το ρύζι μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με το ρύζι, το αλάτι, το κάρδαμο και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το ρυζόγαλο συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μικρά μπολ ή πιάτα και πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!