- 1 λίτρο γάλα
- 140 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- τριμμένη κουβερτούρα για το σερβίρισμα
Ρυζόγαλο με σοκολάτα
6 Μερίδες
~ 40 λεπτά
Πλένουμε καλά το ρύζι μέχρι να βγαίνει το νερό καθαρό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με το ρύζι και το αλάτι. Ανακατεύουμε το ρυζόγαλο συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε μικρά μπολ ή πιάτα και πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας.
Καλή σας όρεξη!