- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- μια πρέζα αλάτι
- 1 λοβό βανίλιας
- 90 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- κανέλα για το σερβίρισμα
Ρυζόγαλο
Πλένουμε το ρύζι καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρούμε τα σποράκια. Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ρύζι και το αλάτι να βράσουν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάπου κάπου. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. κρύο νερό και το προσθέτουμε στο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τα σποράκια βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το ρυζόγαλο και αποςύρουμε. Σερβίρουμε σε μικρά μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή σας όρεξη!