- 200 γραμμάρια φρούτα του δάσους
- 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 10 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια νερό
Σάλτσα με φρούτα του δάσους
Βάζουμε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και μόλις τα φρούτα αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα σαν topping για παγωτό ή να γαρνίρουμε cheesecake τούρτες και άλλα γλυκά.
Καλή σας όρεξη!