- 200 γραμμάρια φρούτα του δάσους φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 35 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 250 γραμμάρια νερό
- 1 κ.σ. λικέρ φραγκοστάφυλο
Σάλτσα φρούτα του δάσους
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη και το νερό με το κορν φλάουρ σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ φραγκοστάφυλο. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο για 1 βδομάδα ή στην κατάψυξη για κάποιους μήνες. Αν θέλουμε να την κονσερβοποιήσουμε, τη βάζουμε όπως είναι καυτή σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε σφιχτά το καπάκι και γυρίζουμε αμέσως το βάζο ανάποδα. Μόλις κρυώσει το γυρνάμε και αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα με φρούτα του δάσους σαν topping για παγωτό ή να γαρνίρουμε cheesecake, τούρτες και άλλα γλυκά.
Καλή σας όρεξη!