- 20 λεπτές φέτες κέικ
- 100 γραμμάρια νερό
- 30 γραμμάρια ζάχαρη
- λευκή τρούφα
- Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
- 350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
- 300 γραμμάρια γάλα
- 3 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Σαντουιτσάκια με κέικ και κρέμα λευκής σοκολάτας
Σκορπάμε τη ζελατίνη σε ένα μπωλ με 3 κ.σ. κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα τη ζελατίνη και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί ελαφρά. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι και προσθέτουμε το κρύο μίγμα της σοκολάτας με τη ζελατίνη. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια στρώση κέικ και βρέχουμε με λίγο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα και τη δεύτερη στρώση κέικ. Βρέχουμε ξανά με σιρόπι και γαρνίρουμε με μπόλικη λευκή τρούφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Κόβουμε τα σαντουιτσάκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Καλή σας όρεξη!