- 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού ή φύλλο κρούστας
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια καρύδια χοντροτριμμένα
- 100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. κανέλα
- Για το σιρόπι
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- 450 γραμμάρια νερό
- φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
- 2-3 γαρύφαλλα
Σαραγλί
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά και την κανέλα σε ένα μπωλ. Λιώνουμε το βούτυρο. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ξανά και απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε το σαραγλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε το σαραγλί να κρυώσει και βράζουμε για πέντε λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.
Καλή σας όρεξη!