- Για τη γέμιση
- 100-150 γραμμάρια γάλα καρύδας
- 250 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
- 30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- Για την επικάλυψη
- 400 γραμμάρια κουβερτούρα
Σοκολατάκια γεμιστά με καρύδα
Για τη γέμιση : σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη καρύδα και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε όσο γάλα καρύδας χρειάζεται ώστε να πετύχουμε ένα σχετικά σφιχτό μίγμα. Πλάθουμε μπαλάκια ή μπαστουνάκια και τα βάζουμε σε ένα δίσκο. Τοποθετούμε το δίσκο στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξουν οι μπάρες.
Για την επικάλυψη : σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει στερεώνουμε ένα μπολ (μπεν μαρί). Βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη σύνθεση : βάζουμε σε ένα ταψί ή δίσκο ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Με ένα πιρούνι βουτάμε στη σοκολάτα τις μπάλες καρύδας και τις στραγγίζουμε καλά. Αραδιάζουμε τα σοκολατάκια στο δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!