- 380 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρη
- 30 φουντούκια ψημένα (αν δεν έχουμε ψημένα τα βάζουμε στο φούρνο να στεγνώσουν)
Σοκολατάκια με φουντούκι
Για τα φουντούκια : αν τα φουντούκια είναι ωμά, τότε τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τα βάζουμε στο φούρνο στον αέρα στους 140 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φύγει η υγρασία στους για 15 λεπτά περίπου.
Για τη σοκολάτα : θα χρειαστούμε ένα σκεύος μπεν μαρί και φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια. Αν δεν έχουμε σκεύος μπεν μαρί, στερεώνουμε ένα καθαρό ανοξείδωτο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει. Κόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια και τη βάζουμε στο μπολ πάνω από το νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε να μην πέσει νερό στη σοκολάτα. Την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας κάπου κάπου για να ομογενοποιηθεί και να λιώσει ομοιόμορφα. Μοιράζουμε τη σοκολάτα στις φόρμες για σοκολατάκια αφήνοντας χώρο για το φουντούκι. Προσθέτουμε στη μέση το φουντούκι. Καθαρίζουμε με μια μαρίζ την περιττή σοκολάτα από τις φόρμες. Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά. Συνήθως χρειάζονται 3-4 ώρες. Βγάζουμε τα σοκολατάκια από τις φόρμες και τα βάζουμε σε κλειστό κουτί. Διατηρούμε στο ψυγείο. Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας όρεξη!