- Για τη ζύμη :
- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- Για τη γέμιση :
- 2 μεγάλα μήλα κόκκινα κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα μήλα πράσινα κομμένα σε φέτες
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 80 γραμμάρια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα λεμονιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ φραγκοστάφυλο
- 50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
- Για επάλειψη :
- 1 αυγό χτυπημένο
- σουσάμι
- παπαρουνόσπορο
Στρούντελ με παπαρουνόσπορο και σουσάμι
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο κονιάκ. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό χτυπημένο και ζυμώνουμε καλά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και βγάζουμε τη ζύμη απ´το ψυγείο. Ανοίγουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο. Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Καλή σας όρεξη!