- Για τη ζύμη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. κονιάκ
- Για τη γέμιση
- 8 μικρά μήλα κόκκινα
- 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Τάρτα μήλου ( μηλόπιτα )
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μίγμα και προσθέτουμε το κονιάκ και το αυγό ζυμώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα βουτυρωμένη. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Απλώνουμε τα μήλα πάνω στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αν θέλουμε όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!