- Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 30 γραμμάρια κονιάκ
- 1 αυγό
- Για την κρέμα μήλου
- 1/2 κιλό κόκκινα μήλα καθαρισμένα
- 1/2 κιλό πράσινα μήλα καθαρισμένα
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Για την κρέμα βανίλια
- 800 γραμμάρια γάλα
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- ψιλό σιμιγδάλι
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- βανίλια
Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλια ( μηλόπιτα )
Για τη βάση της τάρτας: ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μείγμα και προσθέτουμε το κονιάκ και το αυγό. Ζυμώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα βουτυρωμένη την οποία βάζουμε στο ψυγείο. Για την κρέμα μήλου : κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε για 15-20 λεπτά. Όταν μαλακώσουν ελαφρά τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για την κρέμα βανίλια: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα βανίλια να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στη βάση της τάρτας απλώνουμε την κρέμα βανίλια και από πάνω την κρέμα μήλου. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η βάση της τάρτας.
Καλή σας όρεξη!