- Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 30 γραμμάρια κονιάκ
- 1 αυγό
- Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια μήλα κόκκινα καθαρισμένα
- 200 γραμμάρια μήλα πράσινα καθαρισμένα
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 λίτρο γάλα καρύδας
- 40 γραμμάρια κορν φλάουρ
- κανέλα για το σερβίρισμα
Τάρτα με κρέμα μήλου ( μηλόπιτα )
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβουμε το μείγμα και προσθέτουμε το κονιάκ και το αυγό. Ζυμώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα βουτυρωμένη. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρουμε τα μήλα σε ένα μπωλ και τα πολτοποιούμε. Στο κατσαρολάκι βάζουμε το μισό γάλα καρύδας και το ζεσταίνουμε. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα καρύδας και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε και τον πολτό μήλου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα πασπαλισμένη με κανέλα.
Καλή σας όρεξη!