- Για την τάρτα :
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 αυγό
- κεραμικά βαρίδια για τάρτα
- Για την κρέμα σόγιας :
- 1 λίτρο γάλα σόγιας
- 10 κ.σ. κορν φλάουρ
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- βανίλια
- 12 μεγάλα ώριμα σύκα
Τάρτα με σύκα και κρέμα σόγιας
Για την τάρτα : κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας. Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα, το σκεπάζουμε με ένα λαδόχαρτο, απλώνουμε βαρίδια, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για την κρέμα : ζεσταίνουμε το γάλα. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να πήξουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτουμε λίγο από το γάλα χτυπώντας. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα. Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε σε τέταρτα. Τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν κρυώσει βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!