- Για τις βάσεις
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 αυγό
- Κεραμικά βαρίδια για τάρτα ή όσπρια
- Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα σόγιας
- 10 κ.σ. κορν φλάουρ
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Για την καραμέλα
- καστανή ζάχαρη
- φλόγιστρο
Ταρτάκια με καραμελωμένη κρέμα από γάλα σόγιας
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε μικρές ταρτιέρες και απλώνουμε σ’αυτές από ένα μπαλάκι ζύμης. Σκεπάζουμε κάθε ταρτιέρα με ένα λαδόχαρτο, απλώνουμε βαρίδια, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα ταρτάκια. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από τις φόρμες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει. Κρατάμε 1/2 φλυτζάνι γάλα σε ένα μπωλάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Διαλύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να μισοκρυώσει και τη μοιράζουμε στα ταρτάκια. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη καστανή ζάχαρη και την καραμελώνουμε με ένα φλόγιστρο. Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!