- Για τις βάσεις
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. κονιάκ
- Κεραμικά βαρίδια για τάρτα
- Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα σόγιας
- 10 κ.σ. κορν φλάουρ
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
- Για γαρνίρισμα
- φράουλες
- χυμό λεμονιού
- φύλλα μέντας
Ταρτάκια με φράουλες
Για τις βάσεις: κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμε το αυγό και το κονιάκ και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε 8 μικρές ταρτιέρες και μοιράζουμε τη ζύμη. Τις σκεπάζουμε με ένα κομματάκι λαδόχαρτο, απλώνουμε βαρίδια, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι τάρτες.
Για την κρέμα: ζεσταίνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σε λίγο κρύο γάλα τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθούν. Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την απλώνουμε στις τάρτες.
Για το γαρνίρισμα: κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις ανακατεύουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. Στολίζουμε τις τάρτες.
Καλή σας όρεξη!