- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
- 300 γραμμάρια ταχίνι
- 200 γραμμάρια νερό
- 120 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 50 γραμμάρια τριμμένα φουντούκια
- 50 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ κάρδαμο
Ταχινόπιτα με φουντούκια
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ταχίνι και το ανακατεύουμε καλά με το νερό μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη και υγρή υφή. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη. Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας και λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί. Σταδιακά απλώνουμε ένα ένα φύλλο σουρωτά και αλείφουμε με ταχίνι και παςπαλίζουμε με φουντούκια και κουβερτούρα. Το τελευταίο φύλλο το αλείφουμε απλά με μια κουταλιά ταχίνι που έχουμε διαλύςει με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Χαράσσουμε σε κομμάτια και ψήνουμε την ταχινόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!