- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μαγιά ξερή
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 250 γραμμάρια γάλα
- 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Τηγανίτες
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 1/2 ώρα ή για το πολύ 3 μέρες. Όταν θέλουμε να τις τηγανίσουμε ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι και ρίχνουμε διαδοχικά 1 κουτάλα για κάθε τηγανίτα. Όταν ψηθεί από τη μια μεριά τη γυρνάμε από την άλλη. Σερβίρουμε με μέλι ή με σιρόπι της προτίμησής μας και κανέλα.
Καλή σας όρεξη!