- Για το παντεσπάνι :
- 4 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 240 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια κακάο
- 6 κουταλιές νερό
- βανίλια
- Για την κρέμα σοκολάτας :
- 200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
- 4-5 κουταλιές κακάο
- 350 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 20 γραμμάρια μέλι
- 100 γραμμάρια γάλα
- Για γαρνίρισμα :
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φάκελο σαντιγύ με φυτικά λιπαρά
- 200 ml γάλα
- φράουλες
Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και φράουλες
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Έπειτα χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε στους κρόκους εναλλάξ το νερό με το αλεύρι. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με σούστα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι στη μέση για να δημιουργηθούν δυο βάσεις.
Για την κρέμα σοκολάτας : ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε το μέλι και το κακάο. Το αδειάζουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για το γλάσο σοκολάτας : λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στρώνουμε τη μισή κρέμα στη μια βάση παντεσπάνι σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας. Γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύ και φράουλες.
Καλή σας όρεξη!