- 1/2 κιλό φύλλο καταίφι
- 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέττο
- 1 φλ. σιρόπι βύσσινο
- 1 φλ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
- 1 φλ. αμύγδαλα φιλέ
Τούρτα κανταΐφι
Αφρατεύουμε το καταΐφι και το χωρίζουμε σε τρεις δίσκους. Τους τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι και τους ψήνουμε σταδιακά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το λικέρ και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την ενώνουμε με το τυρί κρέμα. Όταν κρυώσουν οι βάσεις από καταΐφι τοποθετούμε τη μια σε μια πιατέλα. Ραντίζουμε με λίγο σιρόπι βύσσινο και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Με την ίδια διαδικασία τοποθετούμε τις άλλες δυο βάσεις από καταΐφι. Στολίζουμε με τα βύσσινα και τα αμύγδαλα φιλέ.
Καλή σας όρεξη!