- Για τις κρέπες
- 4 μεγάλα αυγά
- 500 γραμμάρια γάλα
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- Για τη μους σοκολάτας
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- Για το στόλισμα
- τριμμένο μπισκότο
- τριμμένα φουντούκια
- πραλίνα σοκολάτας με φουντούκια (βλ. συνταγή)
Τούρτα με κρέπες και μους σοκολάτας
Για τις κρέπες : χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε έναν ωραίο χυλό και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον πριν τον χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια κρεπιέρα, παίρνουμε κάθε φορά μια κουταλιά από το μίγμα και την απλώνουμε καλά στο τηγάνι. Αφήνουμε για 1/2 λεπτό την κάθε κρέπα και τη γυρνάμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει. Για τη μους σοκολάτας : λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγύ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για μια ώρα να δέσει. Για τη συναρμολόγηση : σε μια πιατέλα τοποθετούμε μια κρέπα, απλώνουμε λίγη μους σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες και στην επιφάνεια απλώνουμε σοκολάτα. Στολίζουμε την τούρτα με πραλίνα σοκολάτας και ό,τι άλλο θέλουμε. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 6-8 ώρες τουλάχιστον πριν την κόψουμε.
Καλή σας όρεξη!