- Για τη βάση παντεσπάνι
- 5 ασπράδια αυγών
- 70 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 160 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό
- 6 κρόκους αυγών
- 100 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 140 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- Για το γαρνίρισμα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
- 20 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- κερασάκια γλασέ
Τούρτα νουγκατίνα
Για τη βάση παντεσπάνι: στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το αλεύρι γ.ό.χ. την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μπολ με τα άλευρα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί. Στο μεγάλο ταψί του φούρνου βάζουμε ένα λαδόχαρτο και τοποθετούμε ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι κάθετα. Μοιράζουμε το μίγμα σε τρία παράλληλα μέρη σχηματίζοντας τρία παραλληλόγραμα δίπλα δίπλα βάζοντας κάθε φορά το τσέρκι δίπλα στο προηγούμενο μίγμα. Αν δεν έχουμε παραλληλόγραμμο τσέρκι αλλά στρόγγυλο, χρησιμοποιούμε αυτό, κάνοντας τρεις κύκλους στο λαδόχαρτο. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Για την κρέμα: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους με το κορν φλάουρ τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σιγά σιγά προσθέτουμε στους κρόκους το ζεστό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά με ένα σύρμα. Επιστρέφουμε το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Για το γαρνίρισμα: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.
Για τη συναρμολόγηση της τούρτας νουγκατίνα: σε μια πιατέλα τοποθετούμε το τσέρκι που χρησιμοποιήσαμε για να σχηματίσουμε το παντεσπάνι. Τοποθετούμε μέσα το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας. Βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και από πάνω το άλλο 1/3 της κρέμας. Τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες. Γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και κερασάκια γλασέ.
Καλή σας όρεξη!