- 16 φέτες κέικ σοκολάτας χωρίς το γλάσο (βλ.συνταγή)
- 100 γραμμάρια νερό
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ.σ. ανθόνερο
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γραμμάρια γάλα
- 350 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- Για γαρνίρισμα
- φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
- κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
Τούρτα σοκολάτας με κέικ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ανθόνερο. Σε ένα πυρέξ ή ταψί τοποθετούμε τις φέτες του κέικ και τις σιροπιάζουμε. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη κουβερτούρα και φουντούκι και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!