- Για το παντεσπάνι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 4 κ.σ. γάλα
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κρεμόριο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλέτα
- Για την κρέμα σοκολάτα γάλακτος
- 1 λίτρο γάλα
- 80 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 8 κ.σ. κακάο
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
Τούρτα σοκολάτα γάλακτος
Για το παντεσπάνι : χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με το κρεμόριο και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια, το κακάο και το αλεύρι ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μίγμα και το αδειάζουμε σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν κρυώσει το κόβουμε στη μέση.
Για την κρέμα σοκολάτα γάλακτος : ζεσταίνουμε το γάλα και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το κακάο. Αδειάζουμε το γάλα στα αυγά χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν κρυώσει τοποθετούμε ένα τσέρκι σε μια πιατέλα ή τουρτιέρα και βάζουμε μέσα το ένα παντεσπάνι. Από πάνω στρώνουμε τη μισή κρέμα , το δεύτερο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα.
Καλή σας όρεξη!