- Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 140 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- Για το σιρόπι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια νερό
- 1 κ.σ. κονιάκ
- Για τη μους φουντουκιού
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 130 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια τριμμένα
- Για επικάλυψη
- 100 γραμμάρια πραλίνα σοκολάτας με φουντούκια ( βλ. συνταγή )
- καβουρδισμένα φουντούκια ολόκληρα
- τριμμένα φουντούκια
Τούρτα φουντουκιού
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι : χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα προσθέτουμε στα αυγά ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Όταν κρυώσει το κόβουμε κατά μήκος στα δύο και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχουμε βράσει για 1 λεπτό.
Φτιάχνουμε τη μους φουντουκιού : χτυπάμε την κρέμα με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ. Λιώνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τα φουντούκια. Ανακατεύουμε απαλά την κουβερτούρα με την κρέμα σαντιγύ και βάζουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει.
Τοποθετούμε σε δίσκο το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε τη μους φουντουκιού. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την πραλίνα. Στολίζουμε με τριμμένα φουντούκια και καβουρδισμένα φουντούκια ολόκληρα.
Καλή σας όρεξη!