- Για το παντεσπάνι
- 5 μεγάλα αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 6 κ.σ. κακάο
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- βανίλια
- Για το σιρόπι
- 80 γραμμάρια νερό
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.σ. λικέρ βύσσινο
- Για γέμιση και γαρνίρισμα
- 1/2 κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.σ. λικέρ βύσσινο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κουτί φυτική σαντιγύ σε σκόνη
- 400 ml γάλα
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
Τούρτα Black Forrest
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Όταν κρυώσει το κόβουμε οριζόντια με ένα μαχαίρι σε 2 ή 3 φέτες. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό να διαλυθεί.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα κεράσια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώςει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το λικέρ. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν δέσει η σάλτσα. Χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο. Βράζουμε για 2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Συναρμολογούμε την τούρτα :τοποθετούμε ένα παντεσπάνι σε ένα τσέρκι, το βρέχουμε με σιρόπι και απλώνουμε τα καραμελωμένα κεράσια. Απλώνουμε το δέυτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Απλώνουμε σαντιγύ και το τρίτο παντεσπάνι αν υπάρχει. Τοποθετούμε στο ψυγείο την τούρτα για μια ώρα. Αφαιρούμε το τσέρκι και γαρνίρουμε με σαντιγύ και τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή σας όρεξη!