- Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά (360 γραμμάρια)
- 60 γραμμάρια χυμό λεμονιού
- 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 12 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Για την κρέμα τυριού-βανίλιας
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 σταγόνες υγρή βανίλια
- Για τη ζαχαρόπαστα
- 40 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- 100 γραμμάρια νερό
- 1 κιλό άχνη ζάχαρη
- 1 κούπα γλυκόζη
- λίγο υγρή βανίλια
- χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή
Τούρτα Ηello Κitty
Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Ρίχνουμε τα ασπράδια μαζί με το χυμό λεμονιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί απαλή μαρέγκα. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα άλλο στεγνό σκεύος. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στον κάδο βάζουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού τη βανίλια και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 28 εκ. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 30 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε τρεις φέτες. Τοποθετούμε σε δίσκο τη μια βάση και απλώνουμε τη μισή κρέμα. Τοποθετούμε τη δεύτερη βάση και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και την τρίτη βάση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη ζαχαρόπαστα : ρίχνουμε την άχνη σε ένα μπολ. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό και σκορπάμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη μαζί με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Μεταφέρουμε το μίγμα στο μπολ με την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να απορροφηθεί τελείως η άχνη και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλη άχνη ώστε να μην κολλάει. Χωρίζουμε τη ζαχαρόπαστα στη μέση και χρωματίζουμε τη μισή ροζ. Την υπόλοιπη τη χωρίζουμε σε διάφορα μέρη και τη χρωματίζουμε ανάλογα. Για το καφέ μέρος χρωματίζουμε με λίγο κακάο. Φροντίζουμε να αφήσουμε ένα καλό κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας για το κεφάλι. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ροζ φύλλο και το απλώνουμε στην τούρτα. Αν θέλουμε για τη hello kitty χρησιμοποιούμε ένα πατρόν. Φτιάχνουμε το κεφάλι και στολίζουμε με τα υπόλοιπα.
Καλή σας όρεξη!