- 240 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 50 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 680 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 100 σταφίδες μαύρες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
Τσουρέκι φόρμα με σταφίδες και σοκολάτα
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπωλ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά, το βούτυρο, τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Βάζουμε τη ζύμη σε μεγάλο σκεύος και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε σε ζεστο μέρος για 2 ώρες να διπλασσιαστεί. Βουτυρώνουμε δυο αντικολλητικές φόρμες για κέικ ή ψωμί. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη τη μοιράζουμε στις φόρμες και τις αφήνουμε σκεπασμένες για ακόμα 1 ώρα να φουσκώσουν. Ψήνουμε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε.
Καλή σας όρεξη!