- Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 60 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 800 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 αυγά
- 1-2 πρέζες αλάτι
- Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 120 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 200 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 2 κ.σ. κανέλα
- Για το γλάσο
- 20 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Τσουρεκάκια με κανέλα και σταφίδες ( cinnamon rolls )
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα. Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο και προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει. Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τη ζάχαρη και την κανέλα και λιώνουμε το βούτυρο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα σταφίδες – ζάχαρη – κανέλα. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολά και κόβουμε φετούλες 2 εκατοστών. Απλώνουμε τα cinnamon rolls σε ταψιά με λαδόχαρτο και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν θέλουμε όταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το γλάσο που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!