- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
- 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- Για το σιρόπι
- 700 γραμμάρια ζάχαρη
- 900 γραμμάρια νερό
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
Φλογέρες με κανταΐφι και μπανάνα
36 Μερίδες
~ 1 ώρα
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και αλείφουμε με βούτυρο. Μοιράζουμε το κανταΐφι και τις μπανάνες και τυλίγουμε σε φλογέρες. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν κρυώσει βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε. Το κόβουμε σε μερίδες.
Καλή σας όρεξη!