- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 σταγόνα άρωμα φράουλας
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
- Για τη σάλτσα φράουλα
- 100 γραμμάρια φράουλες
- 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Φραουλόπιτα κέικ με σάλτσα φράουλα
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα τα αυγά και το άρωμα φράουλας. Εναλλάξ προσθέτουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. Ψήνουμε τη φραουλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει η φραουλόπιτα, την τρυπάμε διάσπαρτα σε 10-15 σημεία με ένα σουβλί και περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλα.
Για τη σάλτσα φράουλα : πολτοποιούμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με την άχνη.
Καλή σας όρεξη!