- 250 γραμμάρια φύλλο καταίφι
- 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- Για το σιρόπι
- 100 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.σ. λικέρ κεράσι ή βύσσινο
- Για την κρέμα βανίλια
- 1 λίτρο γάλα
- 140 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- Για το στόλισμα
- τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
- κερασάκια γλασέ
Φωλιές από κανταΐφι με κρέμα βανίλια
Χωρίζουμε καλά τις ίνες από το καταΐφι και κόβουμε μικρές μερίδες. Τοποθετούμε τις μερίδες αυτές σε χάρτινες θήκες για μάφινς και πατάμε το κέντρο τους δημιουργώντας φωλίτσες. Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν οι φωλιές βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και τις σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τους κρόκους με μισό φλιτζάνι γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το χτυπημένο μείγμα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Γεμίζουμε τις φωλιές με την κρέμα και στολίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και κερασάκια γλασέ.
Καλή σας όρεξη!