- 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό
- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 20 γραμμάρια κακάο
- 1 βανίλια
- Για το σιρόπι
- 1,5 λίτρο νερό
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 2-3 σταγόνες εσάνς βανίλιας
- 50 γραμμάρια κουβερτούρα
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κακάο και βανίλια
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: βράζουμε τα υλικά για 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Το καβουρδίζουμε ώσπου να ξανθύνει όσο θέλουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύουμε άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσεκτικά ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το σιρόπι. Ανακατεύουμε να πιει το σιρόπι. Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα ή μπωλ και αν θέλουμε όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγύ.
Καλή σας όρεξη!