- 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χονδρό
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- 100 γραμμάρια cranberries αποξηραμένα
- 1,5 λίτρο νερό
- 300 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με cranberries
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξύλο κανέλας και βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε ώσπου να ξανθύνει για περίπου 12 λεπτά. Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα cranberries και αποσύρουμε. Προσεκτικά ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το σιρόπι αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και να πήξει. Αδειάζουμε το χαλβά σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και όταν κρυώσει τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Τι είναι τα cranberries ;
Παρόλο που τα cranberries είναι μικρά σε μέγεθος, κρύβουν μεγάλα οφέλη όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά που παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Η διατροφική αξία των μικροσκοπικών φρούτων, με το ιδιαίτερο πορφυρό χρώμα και τη διακριτική γλυκόξινη γεύση έχει αναγνωριστεί εδώ και αρκετά χρόνια. Εκτός από τη βιταμίνη C, τα cranberries είναι γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά φυτοχημικά. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ταννίνες (προανθοκυανιδίνες), φλαβονοειδή, φλαβονόλες, ελαγικό οξύ, χλωρογενικό οξύ, κερκετίνη, μυρισετίνη και άλλα. Πηγή: eatwell.gr
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Καλή σας όρεξη!