- Για τη ζύμη
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν παόυντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για τη γέμιση
- 100 γραμμάρια καθαρισμένα μήλα πράσινα
- 100 γραμάρια καθαρισμένα αχλάδια
- 200 γραμμάρια καθαρισμένες μπανάνες
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 50 γραμμάρια cranberries
- 50 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
- 50 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
- 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 50 γραμμάρια ρούμι
Στρούντελ με χειμωνιάτικα φρούτα
Χτυπάμε το βούτυρο με το γιαούρτι και το ένα αυγό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βούτυρο. Ζυμώνουμε και αν κολλάει η ζύμη προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα φρούτα. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και βγάζουμε τη ζύμη απ´το ψυγείο. Ξεχωρίζουμε λίγη ζύμη για διακόσμηση και με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο. Τυλίγουμε σε ρολό και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν. Αλείφουμε με το δεύτερο αυγό και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια με τη ζύμη που κρατήσαμε. Τοποθετούμε το στρούντελ σε ένα ταψί μ λαδόχαρτο με τις ενώσεις προς τα κάτω. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά πριν το κόψουμε.
Καλή σας όρεξη!